Uvjeti poslovanja

UVJETI KUPNJE

Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. 

Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je HABITAT D.O.O. WEB SHOP, Bolnička cesta 34 a, Zagreb, OIB: 56303686246, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju. 

Sve su cijene izražene u kunama i uključuju PDV.

 

REGISTRACIJA

Da biste se registrirali na www.Mo-Teh.hr web shop, morate imati najmanje 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije, molimo Vas da u čim skorijem roku ažurirate Vaš korisnički račun, odnosno obavijestite nas o nastalim promjenama putem e-mail adrese: info@mo-teh.hr.

Kupac odgovara za ispravnost svih unesenih podataka prilikom kupovine artikala.

 

NARUČIVANJE

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Minimalni iznos internet narudžbe je 100,00 kn (uključujući PDV).

 

PLAĆANJE

Naručene artikle možete platiti:

  • općom uplatnicom (na šalteru pošte, Fine, banke) ili 
  • Internet bankarstvom
  • pouzećem prilikom preuzimanja,
  • Kartično plaćanje: Platite sigurno s kreditnom ili debitnom karticom (MAESTRO, MASTERCARD, VISA)  jednokratno ili do 6 rata bez kamata s karticama Zagrebačke banke i karticama ostalih banaka jednokratno. Trenutno nisu podržane kartice – Diners Club i American Express

  •  Plaćanje Paypal-om: Najbrže sigurno online plaćanje

 

IZJAVA O KONVERZIJI

Sva plaćanja bit će izvršena u kunama. Iznos Vaše kreditne kartice koja je vezana na Paypal račun će biti terećen kroz konverziju cijene u eurima ili dolarima u hrvatske kune prema trenutnom tečaju Hrvatske narodne banke.

 

POTVRDA NARUDŽBE

Obavijest o potvrdi naružbe Kupac će primiti e-poštom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje.

 

DOSTAVA

Dostava robe vrši se dostavnim službama GLS ili HP Ekspres, te vlastitom dostavom u okviru 3-10  radnih dana. Vikend nije uključen u vrijeme dostave. Rok počinje od trenutka kada HABITAT d.o.o. primi narudžbu za plaćanje pouzećem ili uplatu na svoj žiroračun za pošiljke kupljene na transakcijski način plaćanja.

Ukoliko roba nije na raspolaganju, Prodavatelj će kupca obavijestiti (pismenim putem ili telefonski) o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu. Odluči li se Kupac na otkazivanje narudžbe, prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku od 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac nakon 30  dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, odnosno od poštanske (kurirske) službe, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska.

 

POŠTARINA

Troškove poštarine snosi Prodavatelj za narudžbe iznad 499,99 kn – vrijedi samo za dostavu unutar Hrvatske a odnosi se isključivo za ponudu robe iz asortimana u WEBSHOPU (www.mo-teh.hr, te se ne odnosi na veleprodajni asortiman.

Cijene dostave iznosi 30,00 kn (sa PDV-om) za sve proizvode kupljene u našem web-shopu (MALOPRODAJA) u vrijednosti do 499,99 kn, a od 500,00 kn i više  dostava je BESPLATNA za cijelu Republiku Hrvatsku.

Za VELEPRODAJU besplatna dostava je za kupnju iznad 1.000,00 kn + PDV 

 

 

POVRAT / REKLAMACIJE

Kupac ima pravo na povrat/reklamaciju robe u roku od 14 dana ukoliko mu naručeni artikl ne odgovara. Reklamacije se zaprimaju pismenim putem na mail:info@mo-teh.hr ili na adresu HABITAT d.o.o., Bolnička cesta 34 a, Zagreb – Za web shop. 

Prilikom povrata naručenog artikla Kupac snosi trošak povrata. Ukoliko je učinjena pogreška od strane HABITAT d.o.o. ili se radi o greški na samom artiklu, troškove povrata snosi Prodavatelj - vrijedi samo za vrijeme trajanja roka reklamacije - 14 dana. Za vrijeme garantnog roka Kupac snosi troškove povrata.

Prodavatelj je dužan u roku od 30 dana od dana primitka pisane reklamacije Kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti Kupcu cjelokupan plaćeni iznos.

 

PRAVO NA ZAMJENU ILI POVRAT - GARANCIJA

Garancija je definirana vrstom proizvoda i uvijek je iskazana uz sam proizvod. Ovisno o tipu, vrsti proizvoda, proizvođaču, ona može biti od 1-5 godina. Garancija počinje teći izdavanjem računa za kupljenu robu ili najkasnije 72 h od izdavanja računa ( period dostave proizvoda). Dokaz garancije jest račun kupoprodaje izdan od strane prodavatelja HABITAT d.o.o. Prava iz garancije se mogu ostvariti isključivo dostavom neispravnog porizvoda na našu adresu te uvidom u račun s kojim je roba kupljena. Uvid u račun može biti i elektronskim putem ( mail ili slično).

U iznimnim situacijama kada naručeni artikl nismo u mogućnosti isporučiti, zadržavamo pravo uz Vašu suglasnost isporučiti zamjenski artikl koji cijenom odgovara naručenom ili možemo stornirati Vašu narudžbu. U pojedinim slučajevima, pogotovo kod artikla na akciji, moguće je da neki od naručenih artikla nismo u mogućnosti isporučiti te da je naručeni artikl rasprodan o čemu ćemo Vas obavijestiti putem e-maila. 

Lom rasvjetnog tijela ne ulazi u garanciju ukoliko je riječ o lomu koji je nastao uslijed neispravnog  ili nestručnog instaliranja rasvjetnog tjela. Ukoliko je kupac utvrdio prilikom preuzimanja robe da je lom nastao prilikom transporta, isti je dužan odmah prijaviti ili reklamirati. Takav lom ulazi u garanciju te se takva roba zamjenjuje ispravnom.

 

PRIGOVORI KUPACA

Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, Prodavatelj omogućuje svim Kupcima da svoje prigovore upute putem pošte na adresu Prodavatelja HABITAT d.o.o. , Bolnička cesta 34A, 10090 Zagreb, odnosno putem elektroničke pošte na adresu elektroničke pošte Prodavatelja info@mo-teh.hr te će Prodavatelj obavijestiti Kupca o zaprimljenom prigovoru. Na sve primjedbe i prigovore Prodavatelj će odgovoriti najkasnije u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora. Kako bi Prodavatelj sukladno članku 10. stavku 5. Zakona o zaštiti potrošača potvrdio primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorio, Kupac treba navesti točne podatke za primitak istoga.

 

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana od primitka proizvoda. Roba se vraća o trošku kupca. Novac se vraća po primitku robe najkasnije u roku 30 dana. Ovo se odnosi isključivo na kupnju proizvoda putem webshopa na stranici www.mo-teh.hr, te si isto ne odnosi na veleprodaju.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

 

Napomena:

Zadržavamo pravo pogrešaka u opisima ili fotografijama artikala.

Učitavanje u tijeku